Golden Globes følger med tiderne

by Tina Jøhnk Christensen November 16, 2017
Golden Globe Ambassador 2018, Simone Garcia Johnson

Golden Globe Ambassador 2018, Simone Garcia Johnson

hfpa

Det er passende at fejre at man bliver 75 år gammel med at forny sig. Hollywood Foreign Press Association har således besluttet at følge med tiderne og kassere den forældede Miss Golden Globe titel med den mere omfattende Golden Globe ambassadør titel.

”Idet vi ser frem til Golden Globes 75 års jubilæum har Hollywood Foreign Press Associations medlemmer besluttet sig for at udvide denne rolle, så den også omfatter HFPAs filantropiske arbejde i løbet af året,” siger præsident Meher Tatna i en pressemeddelelse, hvor Simone Garcia Johnson afsløres som den første, der beæres med denne titel.

”Den udvalgte vil nu blive udnævnt som Golden Globe ambassadør og vi kan ikke komme i tanke om en bedre repræsentant end Simone til at fortsætte denne tradition, idet hendes værdier reflekterer præcist, hvad HFPA står for.”

Octavia Spencer, Golden Globe Ambassador Simone Garcia Johnson, HFOA president Meher Tatan and Dany Garcia, Simone's mother, at the Ambassador 2018 event

Powerful ladies: Octavia Spencer, Golden Globe Ambassador 2018 Simone Garcia Johnson, HFPA president Meher Tatna and Simone's mom Dany Garcia.

hfpa

 

Filantropisk arbejde

Udnævnelsen af den 16-årige Garcia Johnson, som er datter af actionhelten Dwayne Johnson og producer/manager Dany Johnsons fra Seven Bucks Productions, fandt sted ved en reception på Catch LA i West Hollywood med HFPA og InStyle som værter.

”Jeg har været så heldig at vokse op i et hjem med stærke forbilleder og jeg er meget beæret over at skulle repræsentere HFPA til deres 75 års jubilæum,” siger Garcia Johnson, der var mødt til begivenheden med sin berømte far ved sin side. ”Som den nyudnævnte Golden Globe ambassadør håber jeg at kunne være et godt forbillede for unge mennesker verden over og hjælpe med at styrke dem til at tale ud om emner, som de brænder for.”

Garcia Johnson vil blandt andet samarbejde med GlobalGirl Media som en del af sin opgave som Golden Globe ambassadør. GMM er en organisation, der er dedikeret til at hjælpe teenagepiger og unge kvinder mellem 14 og 22 få en stemme i mindre privilegerede områder  gennem medietræning og digital journalistisk. Organisation blev oprettet i 2010 og er aktiv i Sydafrika, Marokko, Kosovo, Chicago, Los Angeles og The Bay Area.

 

’Miss’ er yt

Miss Golden Globe nåede ikke at blive 75. Titlen blev introduceret i 1963 med Eva Six og Donna Douglas, som de udnævnte ’Miss’er’, og Sylvester Stallones døtre, Scarlet, Sistine og Sophia Stallone blev de sidste, der fik denne titel ved Golden Globe ceremonien i januar måned i år.

Det har siden 1963 været HFPAs praksis at udvælge filmskuespilleres børn til titlen som Miss Golden Globe. Melanie Griffith, datter af Tippi Hedren og Peter Griffith, var Miss Golden Globe i 1975 i en alder af 18 år og i 2006 fik hendes 17-årige datter Dakota Johnson æren. Laura Dern, datter af Bruce Dern og Diane Ladd, fik æren i 1982 som 15-årige. Rumer Willis, datter af Bruce Willis og Demi Moore, fik titlen i  2009.

Der har også været tilfælde, hvor titlen har været Mr. Golden Globe. I 1996 var det Freddie  Prinze Jr., søn af stand up komiker Freddie Prinze, der var så heldig at få titlen.

Golden Globes er produceret i et samarbejde mellem dick clark productions og HFPA, og Golden Globe Awards kan ses i mere end 236 lande verden over. Det er en af få prisuddelinger, der indbefatter både TV- og filmpriser.

Ceremonien finder sted den 7. januar 2018.