Jason Momoa sidder på tronen i Aquaman:"Jeg er ingen konge derhjemme"

by Tina Jøhnk Christensen December 4, 2018
Actor Jason Momoa at the premiere of "Aquaman", 2018

tristan fewings/getty images

Det er anden gang Jason Momoa spiller Aquaman. Han portrætterede superhelten i Justice League og er nu aktuel igen som hovedrolleindehaver i Aquaman. Her spiller han konge over havet. Men det er ikke en titel han har nemt ved at relatere til.

“Er jeg en konge? Nej ikke rigtigt – ikke engang i mit eget hjem,” siger Jason Momoa efterfulgt af et grin. “Måske er jeg. Men det må du spørge min kone om.”

Jason Momoa, der blev gift med sin partner Lisa Bonet gennem de sidste 13 år i 2017, spillede også konge i Game of Thrones, hvor han dog kun medvirkede i første sæson. Her var han dragedronningens (Emilie Clarke) mand.

“Det er en udfordring, også når man spiller en karakter som Drogo,” påpeger han. ”Jeg er ikke sådan i virkeligheden. Jeg går ikke rundt på den måde.”

Jason Momoa er dog godt klar over, hvad det kræver at være konge og spille Arthur Joseph Curry, der også er kendt som superhelten Aquaman.

”Det kræver, at man har medfølelse, styrke, sårbarhed og kærlighed, for man skal kunne tage sig af andre i stedet for at tænke på sig selv,” siger Jason Momoa bestemt. ”Det handler mere om at tro på sig selv og kende sin indre skønhed.”

Den 39-årige skuespiller påpeger dog, at Aquaman ikke selv er klar over, at han er konge. Det gjorde det nemmere for ham at sætte sig ind i rollen til at begynde med.

”Han gennemgår en udvikling i filmen, hvor han bliver en rigtig konge til sidst. Jeg arbejder stadig på at blive konge. Jeg vil ikke sige, at jeg er en konge. Slet ikke. Men jeg arbejder helt klart på det.”

A scene from "Aquaman", 2018

Jason Momoa i en scene fra Aquaman.

dc entertainment/warner bros.

 

Han påpeger, at han dog har en kvalitet, som Arthur ikke har fordi han er far.

”Jeg tøver ikke på samme måde som Arthur gør. Jeg har en familie – kone og børn – og det er sikkert forskellen mellem os. Jeg har ikke mulighed for at tøve. Jeg skal ud og tjene til føden. Jeg anser ikke Arthur for at være en, der gør det, og det kan jeg ikke forholde mig til.”

Det var en begejstret Jason Momoa, der sagde ja til at spille Aquaman – først i Justice League og så i Aquaman. For endelig kunne hans børn - hans 8-årige søn Nakoa-Wolf og 11-årige datter Lola, få fornøjelse ud af at se hans film.

”Det er virkelig skægt at se mine børn slås med min actiondukke og de andre actiondukker,” siger Jason Momoa, der påpeger, at de dog ikke foretrækker hans karakter i DC-universet. ”Mine børn elsker Batman og Wonder Woman, så det er dem, der er populære i mit hus.”

Hans børn medvirker tilsyneladende også i Aquaman. De var i hvert tilfælde med til at indspille en scene, hvilket de var meget begejstrede for.

”Jeg er ikke sikker,” siger Jason Momoa om hvorvidt hans børns scener er med i den færdigredigerede film. ”Men James Wan lod dem medvirke og det var de meget glade for.”

Jason Momoa er desuden glad for at have sine børn med på arbejde. De var også med på optagelserne af Aquaman i Australien.

”Jeg vil gerne have, at mine børn ser hvor glad jeg er for at gøre et arbejde, som jeg elsker.”