Matthew McConaughey : ”Nikolaj er fuldkommen ærlig”

by Tina Jøhnk Christensen August 4, 2017
Actor and Golden Globe winner Matthew McConaughey and direcyor Nikolaj Arcel

getty images

Matthew McConaughey har en af hovedrollerne i Nikolaj Arcels filmatisering af Stephen Kings The Dark Tower. Han var imponeret over hvor direkte hans instruktørstil var.

 

Den danske instruktør Nikolaj Arcel lægger ikke fingrene imellem, når han instruerer sine skuespillere. Det fortæller Matthew McConaughey, der er på rollelisten af hans seneste film ”The Dark Tower”.

”Nikolaj siger tingene lige ud uden for meget udenomssnak,” siger Matthew McConaughey, der afsluttede optagelserne på The Dark Tower med den danske instruktør Nikolaj Arcel i juli sidste år. ”Han bruger lige præcist det ord, der beskriver, hvad han mener. Han overdriver på ingen måde.”

Nikolaj Arcel har samarbejdet med en anden dansker, Anders Thomas Jensen og Akiva Goldsman og Jeff Pinkner på manuskriptet. Det er baseret på Stephen Kings bøger, der i alt udgør omkring 4000 sider.

”Nikolaj kender sit materiale virkelig godt,” siger Matthew McConaughey om den danske instruktør, der er stor fan af Stephen Kings bøger. ”Han er meget selvsikker og har en meget stille og rolig måde at arbejde på, og det er en af de ting, jeg bedst kan lide ved ham.”

Matthew McConaughey nød deres konstruktive samarbejde. Nikolaj Arcel var meget åben for input, selvom han havde en meget klar vision.

”Han lyttede interesseret til mine forestillinger om karakteren og vi arbejdede i flere måneder inden vi begyndte at optage filmen på at dele vores ideer med hinanden. Vi skrev frem og tilbage og han var meget direkte i forhold til hvad han kunne lide og ikke kunne lide. Hvis han ikke kunne lide det, jeg foreslog, gjorde han et stort nummer ud af at forklare mig hvorfor han ikke brød sig om det.”

Matthew McConaughey var desuden lidt overraskende fan af Nikolaj Arcels Golden Globe- og Oscarnominerede En kongelig affære.

”Den var usædvanligt god. Den handlede om et emne, som normalt ville kede mig ihjel, men filmen var underholdende, morsom og godt skruet sammen.”

I ”The Dark Tower” spiller Matthew McConaughey rollen som den mystiske mand i sort, mens britiske Idris Elba spiller revolvermanden.

”Den mystiske mand i sort er måske ikke ligefrem djævelen selv, men det er ikke meget galt,” siger Matthew McConaughey om sin karakter. ”Der er ikke noget sjovere end at spille en version af selve djævelen, og der er så mange måder at være ond på. Der er mange interessante måder, hvorpå manden i sort viser sin ondskab.”

Matthew McConaughey fandt blandt andet inspiration fra karakteren Alex DeLarge fra Stanley Kubricks A Clockwork Orange, men påpeger, at hans karakter er endnu mere ondskabsfuld. Han var desuden meget fascineret hvordan hans karakter navigerede i de forskellige dimensioner i The Dark Tower univers.

”Jeg har aldrig lavet noget lignende,” siger Matthew McConaughey. ”Jeg har lavet meget jordnært drama og kunne godt tænke mig at lave noget mere fantastisk.”

The Dark Tower er primært optaget i New York og Sydafrika. Det var i Sydafrika, at man filmede scenerne i det parallelle univers, Mid-World.

”Der er flere universer, som man har adgang til gennem portaler, ” forklarer Matthew McCoanughey. ”Det er et ret fantastisk univers, der er skabt.”